The Haunted i Linköping - Marcus Jehrlander

I Fredags var jag i Linköping för att plåta en spelning åt Festivalphoto.


På schemat stod Siberian, Dead Soul och The Haunted.

Siberian, som tidigare hette Shrine, levererade en fet spelning med feta låtar. Jag hade inte sett dem live innan, men hade hört en singel dem släppte ett par dagar innan som var riktigt fet. De har ett album på gång som spelades in med Joona i Studio Underjord.

Dead Soul, däremot, hade jag sett en gång innan. Jag såg dem i December förra året när dem öppnade för Ghost.


Precis som då var detta unika band inget annat än skitbra.

När The Haunted gick upp på scenen började ljusteknikerna äntligen jobba, så jag kunde plåta mycket bättre bilder. Jag var inte särskilt inlyssnad på The Haunted innan konserten, så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. 

Men fy vad bra dem var. Störst för mig var egentligen att se medlemmar från At the Gates på scenen. Det var också riktigt kul att se det senaste tillskottet i bandet, Ola Englund, som jag har lyssnat på väldigt mycket tidigare.

Fotomässigt är jag skitnöjd. Synd att jag inte kan publicera bilderna i högre kvalité, för dem ser så sjukt bra ut i större format. Det var även första gången jag använde mig av ett längre objektiv under en spelning, nämligen en Nikon 80-200mm från sent 90-tal. Dem bilder på The Haunted jag lade upp här i blogginlägget är endast tagna med det objektivet, så som ni ser funkade det galant.

Publicerad Söndag 18 Maj 2014, 12:27.

Powered by SmugMug Log In